Balamuc la București

„Cu un ton vesel și o scriitură impregnată de un umor fin, Sylvain Audet-Găinar face o radiografie correctă a societaţii actuale și în paralel a vremurilor trecute.”

Literatura pe tocuri

„M-a captivat imediat intriga, care începe în forță și nu slăbește niciodată ritmul.”

Suzanne Max

„Începând ca traducător de romane polițiste, Sylvain Audet-Găinar și-a descoperit vocația de scriitor de romane polițiste.”

George Arion

Arthur, un tânăr francez de treizeci de ani, născut în România la începutul anilor ’80, sosește la București pentru a intra în posesia moștenirii lăsate de un unchi, despre care nu știe absolut nimic.

Când ajunge în locuința enigmaticei rude, Arthur e luat în primire de un comitet de întâmpinare violent. În mod limpede, unchiul a dus o viață mult mai complexă și mai periculoasă decât crezuse el – altfel, de ce ar roi o sumedenie de personaje dubioase în jurul unui simplu proces de succesiune? Sigur, nu ajută nici faptul că unchiul a făcut parte din anturajul dictatorului, că a fost implicat într-un proiect secret sau că a fost filat de Securitate…

Pus în postura de detectiv amator, Arthur încearcă să dezlege misterul existenței unchiului său, punându-și de multe ori viața în pericol și făcând descoperiri șocante. Iar singurul lui sprijin este umorul debordant, dar și o serie de prieteni pe care și-i face pe parcursul tumultuosului sejur în oraș.

O perspectivă unică asupra societății românești din trecut și din prezent, realizată cu multă pricepere și haz.

Situl editorului: https://crimescenepress.ro/produs/balamuc-la-bucuresti/

Puteți asculta aici primul capitol, citit de autor:

***
Pentru mai multe informații despre versiunea originală în limba franceză: https://sylvainaudetgainar.com/romans/du-rififi-a-bucarest/

%d blogueurs aiment cette page :